Daniel Lindströms löpande Rebelly fasta

Daniel Lindströms löpande Rebelly fasta

Vi fick nyligen chansen att prata med Daniel Lindström, som både tränar hårt och lever hälsosamt. Han delade med sig av sina erfarenheter av att genomföra Rebellys fasta i samband med sin träning inför Berlin Marathon. Här berättar han hur fastan gick, vilka mål han hade och vilka resultat han upplevde.

 

Hade du något mål med fastan? 

 

– Mitt mål var, förutom att ”rensa” systemet, att försöka gå ner ett par kilon i vikt inför Berlin Marathon nu i september.

 

Uppnåddes målen?

 

– Ja, jag gick ner i vikt. Kanske 2 kilo men sen förstår jag att man också kanske går upp en del när man börjar äta mer normalt.

 

Var det några andra fördelar du upplevde?

 

– Jag känner mig piggare, starkare, lättare och upplever också ett slags glow. Har fått kommentarer som: ”vad du ser frisk och hälsosam ut”. Det är ju alltid trevligt.

 

Hur mycket springer du vanligtvis på en vecka?

 

– Jag springer kanske 7-8 mil när jag tränar som mest. Någon mil om dagen och sedan ett långpass, cirka 25 km på helgen.

 

Hur långt sprang du under fastan?

 

– Jag sprang 21 km på tisdagen, alltså fastans andra dag. Det gick fint under själva passet men efteråt var det lite jobbigt eftersom jag inte kunde fylla på med den kosten jag är van vid. Jag var väldigt hungrig den dagen. Sen sprang jag 10 km torsdag morgon när fastan var över, det var lite tuffare. Jag kände mig lite svag då, som om att kroppen saknade bränsle, vilken den också gjorde. Sen sprang jag igen, 10 km på fredagen och då kände jag mig både lätt och stark.

 

Blev det ett tuffare springpass än vanligt? 

 

– Passet på torsdag morgon var helt klart tuffast.

 

Du var även med på refeeding, hur skulle du beskriva hela veckan? 

 

– Jag tycker det var en väldigt positiv upplevelse på alla plan. Såklart utmanande, man blir ju hungrig, men maten smakade så bra och tillsammans med de tydliga instruktionerna om hur och när man skulle äta kändes det inte alls så svårt.

– Det var också perfekt att äta refeeding-rätterna på torsdagen och fredagen, att man fortsätter äta nyttigt istället för att direkt återgå till sin gamla kost. Hela veckan har gjort mig mer medveten om kost och om hur mycket det betyder för välmåendet. Jag kommer definitivt att göra detta igen!