Träning och Fasta: En Balansakt

Träning och Fasta: En Balansakt
Det är helt individuellt om du ska träna och i så fall hur mycket. Många känner att det under fastan är möjligt att göra allt de brukar och lite till! De upplever att energin är hög och uthålligheten förbättrad i och med vilan de samtidigt får under fastan. Andra känner att de vill gå inåt, varva ner och utforska de nya platser som uppstår när de plockar bort gamla vanor och gör saker med en större medvetenhet.

Det är skillnad mellan vad man klarar och vad kroppen behöver. Om du känner dig trött kanske det inte är din vanliga träning du behöver just dessa dagar. Kroppen klarar det mesta - men vill du testa gränser eller ge dig själv och kroppen ro och förutsättningar att städa? Hård och högintensiv träning såsom intervaller kan ge en känsla av bakfylla som i värsta fall tar tid att återhämta sig från, särskilt om du också har hög belastning i form av arbete och annan stress i livet. Din hjärna har svårt att skilja på dessa saker.

Lite styrka, yoga och promenader kan vara fullt tillräckligt och gynnsamt. Tidsmässigt kan det vara skönt att träna innan du bryter fastan så att du får i dig något direkt efter träningen. Vi skulle kunna grotta ner oss mer om fasta och det kvinnliga hormonsystemet samt var man är i menscykeln. Det är ett kapitel i sig och det tar vi i fortsättningskursen!

Som med allt annat i livet är det summan av dess beståndsdelar och inte en enskild sak som gör skillnaden och styr ditt välmående. Vi uppmuntrar till att använda den lyhördhet som ofta uppstår under fasta och verkligen känna efter vad du vill och behöver i stunden och ge dig själv det.